Porazit vzrostlý strom, který hrozí zřícením, mytí oken ve velkých výškách, čištění fasád několik metrů nad zemí a tak dále. To jsou všechno práce, které se odehrávají ve značných výškách a bez potřebných znalostí, schopností a vybavení si je sami nemůžeme provést. Proto tu ale existují profesionálové, pro které je všechno tohle hračkou.

Viset na laně dvacet metrů nad zemí a mýt okno nebo odřezávat větev. To jsou situace, ze kterých by se leckomu zamotala hlava. Ale práce ve výškách je třeba pro zaměstnance společnosti Výškový servis CZ něco naprosto běžného. Zavěsí se na lano a se svými až horolezeckými schopnostmi zdolají každý strom i stěnu. A když není jiná možnost, přivezou si techniku, která jim pomůže výšky pokořit. Pak mohou udělat cokoliv je zrovna třeba.

Střechy i fasády

Výškové práce nejsou ale jen o již zmíněných službách, souvisí s tím mnohem více. Dají se takto provádět opravy střech, světlíků, okapů a komínů, klempířské práce či nátěry. A když v zimě někoho vidíme na střeše bytového domu, jak z výšky hází sníh, není to nikdo jiný než pracovník podobné firmy. Ale jejích služeb využijete i v případě potřeby čištění a mytí solárních panelů nebo oken postavených vysoko na budově. Firma se ovšem specializuje i na odstraňování graffiti a anti-graffiti nátěry. Zkrátka pomůže všude, kde je to třeba a kam vám strach z výšek nedovolí vylézt.

V Praze i okolí

Ideální oblastí je pro výškové práce Praha, ale společnost působí i v dalších lokalitách. A ať už dělá cokoliv, vždy je to na naprosto profesionální úrovni a bezpečně. Ostatně, Výškový servis CZ je členem Českého horolezeckého svazu a jeho pracovníci by mohli klidně zdolávat kolmé skalní stěny. Stejně tak snadno vyšplhají, kam zrovna potřebujete, a odstraní, vyčistí a upraví vše, co je nutné.