Pokud si již koupíme nějaký nábytek nebo vybavení do našeho bytu, jistě po něm chceme, aby nám samozřejmě vydržel co možná nejdéle. Zvláště potom v případech, kdy investujeme více a pořídíme si skutečně luxusní kousek, například v podobě koženého křesla nebo sedačky. I o ni se totiž musíme pravidelně starat, aby si zachovala stále svůj nový vzhled. Pokud však nevíte, jak na to, je určitě dobrou volbou svěřit se do rukou profesionálů, pro které bude údržba koženého nábytku hračkou.

Údržbou rozhodně není pouze čištění

Samozřejmě základem každé kvalitní údržby nábytku je jeho pravidelné čištění. Kůže je však zcela jiný materiál než běžné čalouněné sedačky, a tak si zaslouží také zcela jiný přístup a metody čištění. Tou hlavní metodou, která se v této oblasti používá, a která je mezi profesionály a samozřejmě i klienty velmi oblíbená, to je metoda strojního pěnového čištění. Při ní jsou nejenom odstraněny veškeré nečistoty, které během používání na vašem koženém nábytku ulpí, ale zároveň je tato metoda k vaší sedačce či jinému nábytku velmi šetrná. Kůže je zkrátka jedinečný přírodní materiál a tak si zaslouží jedinečné zacházení, a tak musí být i údržba koženého nábytku prováděna s ohledem na samotnou strukturu nebo vzhled tohoto materiálu.

Důležitá je také impregnace kůže

Dalšími postupy, na které se údržba koženého nábytku zaměřuje, je také impregnace kůže. Ta je důležitá hlavně z hlediska udržení celkové pružnost tohoto materiálu. Ten se tak nevysouší, a díky tomu nepraská, nebo se nevytvářejí drobné šupinky, které se odlupují. Kvalitní přípravky, které profesionálové používají, navíc dokážou vytvořit ochranný film, který navíc váš kožený nábytek dokáže chránit i před dalšími negativními vlivy, nebo třeba také před případným ušpiněním. Podobná péče o kožený nábytek je poté doporučována alespoň 3x za jeden rok.