Kamenné schody jsou svým způsobem unikátní částí mnoha interiérů i exteriérů, jelikož mohou být vyrobeny z pískovce, žuly, mramoru či betonu. Všechny tyto materiály ale mohou trpět osazováním nepříjemných nečistot. A tak by čištění a renovace kamenných schodů měla být naprostou prioritou, pokud chceme zachovat jejich dokonalý vzhled. V tomto ohledu je více než jasné, že by měli přijít na řadu profesionálové. A to nejenom díky tomu, že mají více zkušeností, ale i díky dostupné technice. Jednou z nejlepších v této oblasti jsou metody jako Tenax, nebo Nanoprofesional. Ty se často používají třeba i u čištění dlažby.

Výsledky těchto metod jsou značné

Samozřejmě porovnáme-li právě tyto metody s standardním ručním, nebo vysokotlakým čištěním, uvidíme celou řadu výrazných rozdílů. Čištění a renovace kamenných schodů zmíněnými metodami totiž nabídne mnohem vyšší tlak, a tím i lepší vzhled po samotném čištění. To je navíc vykonáno zcela rovnoměrně, bez nepříjemných přechodů. A to do výrazné hloubky samotných pórů, jelikož právě špína v nich samotných může být největším problémem. Vždy totiž platí a platilo, že špína není pouze na povrchu, ale také uvnitř. A základem je právě její odstranění.

Schody budou vypadat jako nové

Důvody čištění a renovace kamenných schodů jsou samozřejmě jasné. V první řadě je to estetický aspekt, ale stejně tak je důležitý ten bezpečnostní. Například schodiště pokryté vrstvou mechu doslova svádí k případnému uklouznutí. Naopak po vyčištění jsou nejenom dokonalá, ale může být aplikována také specielní protiskluzová úprava, díky které se schody stanou bezpečné třeba i pokud budou pokryté vodou, nebo jinou tekutinou. Stejně tak ale mohou být po daném čištění renovovány, a to pomocí systému DSC Hybrid. Vše začíná odstraněním drobných rýh a nevzhledností, a končí důkladným vyleštěním povrchu. A pokud tedy čištění a renovace kamenných schodů necháte profesionálům, po jejich práci to bude vypadat, jako by vám dovezli nové schodiště.