Stejně jako u celé řady dalších postupů, i v případě čištění a mytí fasád jsou na výběr hned dvě možnosti. A to buď taková, že zvládneme vše svépomocí, nebo taková, kdy se vložíme do rukou profesionálů. V prvním případě jsme však omezeni našimi možnostmi, a to jak výškovou technikou, tak i vysokotlakými čističi které jsou kombinovány s kvalitními přípravky. A právě tlakem vody lze řadu nečistot odstranit. Pokud se však jedná nejenom o běžnou špínu, ale třeba graffiti, je čištění fasád náročnější, a může být použito i různé techniky.

Spolu s čištěním však souvisí i další krok, a to samotná ochrana. Jedná se především o formy různých nátěrů, které by měly být aplikovány na čerstvě vyčištěnou fasádu. Ty mají především impregnační vlastnosti, a tak zamezují výraznému zvlhnutí fasády. S tím však souvisí také ochrana proti zelenání fasád, jelikož toto je v posledních letech velký problém, a tak různé mechy a podobné drobné rostliny můžeme vidět na mnoha domech. A i to souvisí se samotnou vlhkostí. Poradit si s tímto problémem jde také dvěma způsoby. Buď půjdeme amatérskou cestou, a to například roztoku modré skalice, nebo zvolíme konkrétní přípravky, které jsou perfektní ochrana proti zelenání fasád.

A stejně, jako můžeme zvládnout vše sami, mohou zvládnout také profesionálové. A to často lépe. A to už jenom díky zkušenostem a technice, která jim umožní pracovat ve výškách. K tomu všemu přidejte zkušenosti a dokonalé přípravky, se kterými je čištění fasád a ochrana proti zelenání fasád naprostou hračkou. A výsledkem celé procesu je perfektně odvedená práce ze strany samotné firmy, a dokonalé spokojenost z vaší strany. A pokud bude fasáda důkladně ošetřena, rozhodně nemusíte mít obavy, že byste museli zeď vašeho domu opět v nejbližších měsících čistit. A ten tak bude vypadat opět, jako by byl nedávno postavený.